Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πολυβόλο ο Ολυμπιακός

"Πολυβόλο" ο Ολυμπιακός σταμάτησε μόνο στα τρία. Μπαλάρα στο άνετο 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Μάρκο (36'), Φουστέρ (62') Φυτανίδης (αυτ. 69') τα γκολ.
'Έκανε αρκετές αλλαγές ο Βαλβέρδε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης σε σχέση με τα άλλα που είχε δώσει και ως εκ τούτου, ο Θρύλος ήταν "υπερηχητικός". Απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία και οι πτέρυγες ήταν πραγματικά από άλλες εποχές. Ριέρα και Ρόμενταλ έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη εστία και ο Θρύλος δημιουργούσε συνεχώς φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ό,τι ήθελε. Δημιούργησε εννέα (!!!) ευκαιρίες για γκολ (μαζί με αυτό) και μπορεί να είχε μόνο η μία ευτυχή κατάληξη, η μπάλα που έπαιξε η ομάδα, πάντως, θύμισε κάτι από τα παλιά.

Μαζί με τους δύο προαναφερθέντες, αλλά και τον Ιμπαγάσα με τον Μάρκο, ο Ολυμπιακός "κεντούσε" στον αγωνιστικό χώρο. Κρίμα που δεν μπήκαν κι άλλα γκολ να ευχαριστηθεί ο κόσμος, αλλά το χειροκρότημά του στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, τα έλεγε όλα. Μόλις στο 1' ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός με τον Ρόμενταλ να σεντράρει και τον Φουστέρ να πιάνει το σουτ με τη μία. Η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη, όμως και κατέληξε άουτ.

Αυτό ήταν. Μόλις από το πρώτο λεπτό, οι οπαδοί μας είδαν την ευκαιρία να χάνεται και δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν. Κι ούτε φυσικά οι παίκτες μας, οι οποίοι στο 10' έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία. Ο Ριέρα έγινε αποδέκτης σε κόρνερ του Ιμπαγάσα και με τρομερή σουτάρα, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα, στο 16', με το έξυπνο σουτ του Μάρκο δεν έγινε το 1-0, ούτε από τις φάσεις που είχαμε στο 18' και 19'. Ο Ολυμπιακός πίεζε, δεν άφηνε σε ησυχία τον αντίπαλο πορτιέρο και παραλίγο να του παραβιάσει την εστία στο 27'. Ο Ριέρα εξαπέλυσε ακόμα μια σουτάρα, αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε, ενώ στο 31', ο Μπράβο λίγο ήθελε να ανοίξει το σκορ σε κεφαλιά που επιχείρησε.

Στο 36', πάντως, μίλησε ο νόμος του Μάρκο και ο Σέρβος σημείωσε το δεύτερο γκολ του σε ισάριθμους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά (είχε περάσει από εκείνη την πλευρά) και ο Μάρκο πετάχτηκε και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η μπάλα είχε χτυπήσει κιόλας στο κεφάλι του Μπαρτολίνι. Ό,τι και να γινόταν, πάντως, η μπάλα θα κατέληγε στο πλεκτό. Και αφού ο Ρόμενταλ έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 42', ήρθε στο 45' ο "φονιάς" να κάνει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, με τον Ντεγκρά να πιάνει την μπάλα εύκολα, αφού πήγε πάνω του. Αν πήγαινε αλλού, θα γινόταν το 2-0.

Στους ίδιους ρυθμούς, χαλάρωσε στο τέλος!

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ξανά δυνατά και δυναμικά. Έχασε, μάλιστα, την πρώτη καλή στιγμή στο 47' με τον Πάντελιτς, που σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, μην μπορώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν στην ουσία υπερηχητικός και αν δεν κατέβαζε ταχύτητα από το 3-0 και μετά, το σκορ θα σταματούσε σε μεγάλα επίπεδα. Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο Θρύλος σημείωσε άλλα δύο γκολ και το πρώτο από αυτά μετά τις ευκαιρίες του 56' και του 58'. Στο 62' λοιπόν, ο Ριέρα εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ στον Φουστέρ, που πάνω στην κίνηση, σούταρε με το δεξί, δίχως να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ο Ντεγκρά.

Από εκεί και πέρα, έγιναν κάποιες αλλαγές και έως ότου καταλάβει ο Αστέρας τί του γίνεται, έφαγε και το τρίτο. Ο Ιμπαγάσα έδωσε μια καταπληκτική μπαλιά στον Ρόμενταλ, που μπήκε, σέντραρε, για να αποκρούσει ο Ντεγκρά. Εκεί που έστειλε την μπάλα, πάντως, ήταν ο Φυτανίδης με τον Ντεγκρά. Η μπάλα ακούμπησε τον παίκτη του Αστέρα και κατέληξε στα δίχτυα, με το σκορ να γίνεται 3-0 στο 69ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Αστέρα είχαν αρκετά νεύρα και την αποβολή του Μπαρτολίνι στο 61', ακολούθησε αυτή του Μπαστία. Είχε προηγούμενα με τον Ντουντού και σε μια φάση, ενώ ήταν κάτω, προσπάθησε να τον κλωτσήσει. Ο Μπαρτολίνι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ ο Μπαστία με απ' ευθείας κόκκινη. Είχε δεχτεί και μια κίτρινη αρχικά.

Αυτό που ενδιαφέρει, πάντως, είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή μπάλα, ευχαρίστησε τον κόσμο του και σημείωσε πολλά γκολ, στην επιστροφή του κόσμου στο Ναό.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (83' Φετφατζίδης), Ντουντού, Πάντελιτς (63' Μιραλάς), Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος (74' Μοντέστο), Ρόμενταλ, Τοροσίδης, Ριέρα

Αστ. Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (75' Φορτούνης), Μάρτινς, Ρούμπιλ (46' Ουντότζι), Καρέρα (63' Πουλίδο)

ΠΗΓΗ:gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου